Andreas Zenthofer

Neem contact op →

D66

D66 is de meest pro-Europese partij van Nederland. Met een warm hart voor Europese samenwerking en een progressieve inzet, zonder alles klakkeloos aan te nemen. Constructief, meedenkend en meewerkend. Zo zien wij onszelf als D66 én zo willen wij ook graag door anderen gezien worden.

Helaas schieten wij op dit moment te kort. Binnen onze partij vindt te weinig diepgaande discussie plaats over wat wij structureel in en met Europa willen.

In een tijd waarin grote veranderingen plaatsvinden en de meeste oplossingen op Europees niveau worden uitonderhandeld, is dat voor onze partij een enorm gemiste kans.

“Wij werken actief samen met D66’ers in het hele land. Wij zijn zichtbaar, niet alleen in campagnetijd.”

– Andreas

Wanneer in het Europees Parlement over klimaat, energie en veiligheid wordt gesproken, moet D66 aan tafel zitten en meebeslissen. Wij kunnen het ons niet veroorloven om ons afzijdig te houden van deze grote discussies.
Als lijsttrekker wil ik Europa binnen D66 weer op de kaart zetten. Na een overtuigende en op waarden gebaseerde verkiezingscampagne wil ik samen met een grote delegatie aan de slag. Niet alleen in het Europees Parlement, maar juist ook in Nederland. Wij werken actief samen met D66’ers in het hele land. Wij zijn zichtbaar, en niet alleen in campagnetijd.

Ik wil een team leiden met mensen die samenwerken en elkaar aanvullen. Een team met wortels binnen de hele partij, vanuit verschillende afdelingen. Alleen samen kunnen wij in Europa onze ambitieuze doelen bereiken.

Andere thema’s waar ik mij voor in zet: